Het Sarphati Cohort breidt zich uit - Sarphati Cohort

Overslaan en naar inhoud gaan

Het Sarphati Cohort breidt zich uit

In oktober 2018 is het Sarphati Cohort begonnen op twee locaties van Ouder- en Kindteams: Klein Gooioord en Tijl Uilenspiegel. In deze setting maakten ouders kennis met teamleden van het...
9 oktober 2018

In oktober 2018 is het Sarphati Cohort begonnen op twee locaties van Ouder- en Kindteams: Klein Gooioord en Tijl Uilenspiegel. In deze setting maakten ouders kennis met teamleden van het Sarphati Cohort, die ouders uitleg gaven over dit nieuwe, grootschalige onderzoek. Deze benadering vindt gefaseerd plaats door heel Amsterdam.

De Sarphati App

Tijdens de toelichting komt de Sarphati App ter sprake. Deze app, beschikbaar in 6 talen, is speciaal bedoeld om ouders te informeren over het Sarphati Cohort door middel van een filmpje en tekst. Met deze app kunnen ouders makkelijk en snel toestemming geven voor deelname aan het onderzoek.

Tijdens de ontwikkeling van de app hebben Amsterdamse ouders geholpen aan de creatie van de app met animatiefilmpje. Deze samenwerking heeft ertoe geleid, dat het Sarphati Cohort nu beschikt over communicatiemiddelen die zoveel mogelijk voldoen aan de verwachtingen van ouders. Hierdoor kunnen alle Amsterdamse ouders de app makkelijk gebruiken en is de uitleg in begrijpelijke taal geformuleerd.

Sarphati Cohort look

Op de locaties van de Ouder- en Kindteams is het Sarphati Cohort ook visueel zichtbaar door Sarphati sierkussens, posters en kleurplaten in de wachtkamer. Daarnaast kunnen ouders hier alle informatie nalezen in speciale informatiebrochures

U, als ouder, zal wellicht ook kennismaken met GGD professionals die als Sarphati teamleden in de wachtkamer beschikbaar zijn voor al uw vragen. Wij informeren u graag persoonlijk over het Sarphati Cohort en de Sarphati App. Heeft u hulp nodig bij de aanmelding, schroom niet om naar deze Sarphati teamleden of de balie assistente te stappen. Wij zijn er voor u, de Amsterdamse ouder.

Tot het eind van 2019 zal het Sarphati Cohort gefaseerd worden uitgerold over alle locaties van de Ouder- en Kindteams en SAG, die zich ook bezighoudt met de jeugdgezondheidszorg.