Nieuws

Sarphati is constant in beweging! Lees hier het laatste nieuws over het Sarphati Cohort.

Het Sarphati Cohort breidt zich uit!

In oktober 2018 is het Sarphati team begonnen met de promotie én werving voor het Sarphati Cohort op de locaties van twee Ouder- en Kindteams: Klein Gooioord en Tijl Uilenspiegel! Om dit te realiseren werd én wordt voortdurend hard gewerkt i.s.m. Amsterdamse ouders en zorgprofessionals.

Het team heeft o.a. de Sarphati App ontwikkeld. De app, beschikbaar in zes talen, geeft informatie over het Sarphati Cohort en is speciaal bedoeld om ouders te informeren. Dit gebeurt via een animatiefilmpje, maar de informatie is ook beschikbaar als tekst. Met deze app kunnen ouders toestemming geven voor deelname aan het onderzoek.

Sarphati App
Tijdens de ontwikkeling van de app hebben Amsterdamse ouders geholpen aan de creatie van de app met animatiefilmpje. Deze samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van laagdrempelige communicatiemiddelen, die zoveel mogelijk aan de verwachtingen van ouders voldoen; een pilot onder tientallen ouders gaf belangrijke input over de mate van gebruiksvriendelijkheid van de app. Naar aanleiding van deze feedback kon de app nog verder verbeterd worden en kunnen alle Amsterdamse ouders deze app makkelijk gebruiken.

Sarphati Cohort look
Op de locaties van de Ouder- en Kindteams zal het Sarphati Cohort ook visueel zichtbaar zijn door Sarphati sierkussens, posters en kleurplaten in de wachtkamer. Daarnaast kunnen ouders hier alle informatie nalezen in speciale informatiebrochures.
U, als ouder, zal wellicht ook kennismaken met GGD professionals die als Sarphati teamleden in de wachtkamer beschikbaar zijn voor al uw vragen. Wij informeren u graag persoonlijk over het Sarphati Cohort en de Sarphati App. Heeft u hulp nodig bij de aanmelding, schroom niet om naar deze Sarphati teamleden te stappen. Wij zijn er voor u, de Amsterdamse ouder!

Vanaf begin 2019 zal deze informatietour uitgebreid worden naar de andere locaties van de Ouder- en Kindteams en SAG in Amsterdam.  Heeft u vragen over het Sarphati Cohort en de Sarphati App? Neem vrijblijvend een kijkje op de app, die u als Sarphati App kunt downloaden via de App Store of Google Play. Of bekijk de webversie via http://www.sarphati-app.nl
Maar u kunt ons ook mailen of bellen: info@sarphati.amsterdam  of
020 555 5495.